Soms loopt het even niet zo lekker in een gezin. Het lukt ouders dan niet om het gedrag van de kinderen te verbeteren, of te veranderen. Het kan ook zo zijn dat omstandigheden anders zijn dan normaal, door bijvoorbeeld ziekte of een andere reden waardoor een ouder niet goed functioneren kan. Denk aan een alleenstaande ouder die het even niet meer aan kan, of een ouder die ernstig ziek wordt of overlijdt.

Cessio kan op die momenten tijdelijk ondersteuning bieden aan zowel de ouders als de kinderen. Het gezin krijgt handvaten aangereikt of er wordt samen met het gezin naar oplossingen gezocht; zodat het gezin weer verder kan.

Over Cessio

Cessio is opgericht in 2008. In het Latijn betekent het: ‘even afstand nemen’.  Inmiddels bestaat Cessio uit een breed aanbod van zorg, maar het begon allemaal met de ‘logeerweekenden’. Vanuit ons logeerhuis is de naam Cessio ontstaan.

Ondertussen is Cessio uitgegroeid tot een diverse organisatie. Naast de logeerweekenden biedt Cessio individuele begeleiding aan kinderen, jeugdigen en (jong)volwassenen.

Gezinshuis

Ons gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp waar onze gezinshuisouders opvoeding, ondersteuning en zorg bieden aan kinderen waarvan de ouders (tijdelijk) niet goed voor de kinderen kunnen zorgen.

Bij Cessio beschikken we over een aantal gezinshuisouders. Deze ouders helpen de kinderen met hun zwakke en sterke kwaliteiten: ze helpen de kinderen om te groeien.

Een gezinshuisouder biedt een veilig thuis voor kinderen en jeugdigen in zijn eigen huis. Een gezinshuisouder zorgt ervoor dat een kind zichzelf kan ontwikkelen, maar geeft ook grenzen aan. Daarnaast betrekt de gezinshuisouder ook de biologische ouders van de kinderen in dit proces, want Cessio is van mening dat geen enkel kind zou mogen opgroeien zonder zijn of haar ouders.

Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Samen met zijn of haar partner, zorgt een gezinshuisouder voor enkele kinderen en/of jongeren gedurende langere tijd van hun leven. Ze draagt verantwoordelijkheid voor de opvoeding van kinderen met complexe pedagogische vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op observeren, begeleiden en stimuleren. Ze werkt aan de verbetering van het gedrag van de jeugdigen, zoals het stimuleren van sociale vaardigheden. Een gezinshuisouder biedt structuur en ze kan zich verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Ze volgt de ontwikkeling van de kinderen en stimuleert hen in hun ontwikkeling aan de hand van gerichte doelen, welke zijn opgesteld in het ontwikkelplan.

Met een positieve kijk op het leven denken onze gezinshuisouders veelal in oplossingen. Want wij geloven dat er geen problemen zijn, die niet opgelost kunnen worden.

Interesse?

Hebben we je enthousiast kunnen maken over Cessio? We zijn namelijk nog op zoek naar gezinshuisouders! Hou jij van het werken met kinderen en krijg je energie van een kind dat grote stappen maakt? Bekijk dan hier de vacature.