Situatieschets:

Soms loopt het even niet zo lekker in een gezin. Het lukt ouders dan niet om het gedrag van de kinderen te verbeteren, of te veranderen. Het kan ook zo zijn dat omstandigheden anders zijn dan normaal, door bijvoorbeeld ziekte of een andere reden waardoor een ouder niet goed functioneren kan. Denk aan een alleenstaande ouder die het even niet meer aan kan, of een ouder die ernstig ziek wordt of overlijdt.

Cessio kan op die momenten tijdelijk ondersteuning bieden aan zowel de ouders als de kinderen. Het gezin krijgt handvaten aangereikt of er wordt samen met het gezin naar oplossingen gezocht; zodat het gezin weer verder kan.

Over ons

Cessio is opgericht in 2008. In het Latijn betekent het: ‘even afstand nemen’.  Inmiddels bestaat Cessio uit een breed aanbod van zorg, maar het begon allemaal met de ‘logeerweekenden’. Vanuit dit logeerhuis is de naam Cessio ontstaan.

Ondertussen is Cessio uitgegroeid tot een diverse organisatie. Naast de logeerweekenden biedt Cessio individuele begeleiding aan kinderen, jeugdigen en (jong)volwassenen. Hierbij kan ook gedacht worden aan opvoedondersteuning en praktische hulp in huis.

Naast de begeleiding thuis heeft Cessio ook drie gezinshuizen waarin kinderen binnen een veilige gezinssituatie kunnen opgroeien tot volwassenheid. Het contact met ouders is hierin, natuurlijk, een belangrijk onderdeel.

Audit

Ons gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp waar onze gezinshuisouders opvoeding, ondersteuning en zorg bieden aan in huis geplaatste jeugdigen die tijdelijk of langdurig zijn aangewezen op professionele hulpverlening.

Landelijk gelden er richtlijnen voor de kwaliteit van een gezinshuis. Samen vormen deze richtlijnen het Keurmerk Gezinshuizen. Keurmerk Gezinshuizen biedt duidelijkheid en inzicht aan gezinshuisouders, de bij hen geplaatste kinderen en jongeren en hun netwerk, zorgaanbieders en nog veel meer. Het verduidelijkt taken en verantwoordelijkheden van de gezinshuisouders en is een hulpmiddel om professionaliteit en kwaliteit zichtbaar te maken en te waarborgen.

Een niet al te lange tijd geleden, is Cessio geaudit door dit Keurmerk. We hebben er nooit aan getwijfeld, maar het keurmerk geeft kwaliteit aan, zwart op wit. Na de audit kunnen we met trots zeggen: we zijn een gecertificeerd gezinshuis.

Gezinsouder

In ons gezinshuis beschikken we over een aantal gezinshuisouders. Deze ouders helpen de kinderen met hun zwakke en sterke kwaliteiten: ze helpen de kinderen om te groeien. Hebben we je enthousiast kunnen maken over Cessio? We zijn namelijk nog op zoek naar gezinshuisouders! Hou jij van het werken met kinderen en krijg je energie van het zien van die onmisbare groei? Bekijk dan hier de vacature.