Echtscheidingen zijn nooit eenvoudig. Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis die diepe emotionele wonden kan veroorzaken, niet alleen bij de partners, maar vooral ook bij het kind. Bij Cessio begrijpen we de complexiteit en impact van echtscheidingen. Wij streven ernaar u en uw kinderen de nodige ondersteuning en begeleiding te bieden gedurende dit moeilijke proces.

Echtscheidingen in Nederland

In Nederland eindigt ongeveer een derde van de huwelijken in een echtscheiding. Het proces is vaak beladen met emoties en conflicten en raakt zowel volwassenen als kinderen. Cessio is er om te helpen, om het proces makkelijker en minder belastend te maken. Ons doel is om elke betrokkene, maar vooral de kinderen, te helpen de negatieve gevolgen van een echtscheiding te verminderen en te zorgen voor een stabiele toekomst.

De impact van echtscheidingen

Zowel volwassenen als kinderen hebben hun eigen unieke gevoelens en gedachten over het echtscheidingsproces. Vaak kunnen kinderen moeite hebben met het stellen, of zelfs maar bedenken van vragen zoals: “Waarom vinden mijn ouders elkaar niet meer leuk?”, “Komen papa en mama ooit nog terug bij elkaar?” of “Is het mijn schuld dat mijn ouders gaan scheiden?”  Dit zijn moeilijke vragen waar Cessio u en uw kinderen mee kan helpen.

Angst en onzekerheid bij echtscheidingen

Het is belangrijk om te begrijpen dat kinderen die door een scheiding gaan gevoelens van angst en onzekerheid kunnen ervaren. Ze worden plotseling uit hun vertrouwde omgeving getrokken en hebben vaak geen idee wat de toekomst voor hen in petto heeft. Daarom vindt Cessio het essentieel om kinderen een stem te geven tijdens het scheidingsproces en hen te helpen hun gevoelens en gedachten te uiten en te verwerken.

Ondersteuning bij echtscheidingen

Bij Cessio bieden we een scala aan diensten om gezinnen te ondersteunen bij echtscheidingen. We kunnen helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan, waarin afspraken worden gemaakt over de zorg- en opvoedingstaken en informatie-uitwisseling tussen de ouders. Het maken van duidelijke afspraken helpt ouders om beter na te denken over hun wensen en belangen en stelt hen in staat om beter samen te werken ten behoeve van hun kinderen.

Over Cessio

Sinds onze oprichting in 2008, heeft Cessio zich ingezet om kinderen en gezinnen de nodige hulp en ondersteuning te bieden tijdens moeilijke periodes. We zijn begonnen met een logeerhuis, dat kinderen de mogelijkheid biedt om even een pauze te nemen van hun thuissituatie. Dit geeft zowel de ouders als de kinderen de kans om op te laden met nieuwe, positieve energie.

Met de jaren hebben we onze diensten en ondersteuning uitgebreid om beter tegemoet te komen aan de behoeften van gezinnen, met inbegrip van ondersteuning in echtscheidingssituaties.

Het kind staat áltijd voorop bij een echtscheiding

Bij Cessio streven we er altijd naar om het belang van het kind voorop te stellen. We begrijpen dat echtscheidingen voor iedereen moeilijk kunnen zijn, maar we geloven ook dat ze kansen kunnen bieden voor groei, en veerkracht. Met de juiste begeleiding en ondersteuning van Cessio, kunnen we samenwerken aan de beste resultaten voor alle betrokkenen.

Hulp nodig bij een echtscheiding?

We nodigen u uit om contact met ons op te nemen of onze website te bezoeken voor meer informatie over hoe Cessio u en uw gezin kan ondersteunen tijdens een echtscheiding. In deze moeilijke periode helpen we u graag met laagdrempelige vragen, en werken we samen met u aan een betere toekomst voor u en uw kinderen.

Sommige situaties vragen om meer gespecialiseerde hulp. Voor dergelijke ‘complexe’ casussen brengen we u graag in contact met andere organisaties.